YHS_4281-HDR

Het team

Op Retranchement heeft je kind in de eerste plaats te maken met de eigen groepsleerkracht. Deze geeft les aan de groep en begeleidt de kinderen. Het komt voor dat een groep les krijgt van verschillende groepsleerkrachten, bijvoorbeeld omdat ze in deeltijd werken. We streven naar maximaal 2 leerkrachten per groep, zodat je kind vertrouwd raakt met de eigen juf of meester. Aandacht is onze kracht.

retrachement

Blijven leren

Ons team volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en we leren daarover met en van elkaar. Daarom zijn er elk schooljaar meerdere studie(mid)dagen en overleggen buiten schooltijd. Door ons te blijven ontwikkelen vergroten we de onderwijskwaliteit en zorgen we voor het beste onderwijs voor je kind.

Specialisten

Naast de leerkrachten coördineren de intern begeleiders de hulp aan leerlingen die extra zorg nodig hebben. We hebben in ons team specialisten op het gebied van rekenen, taal, lezen, ICT en toekomstgericht onderwijs, hoogbegaafdheid, het jonge kind, cultuur, sport en gezondheid.

Het onderwijsondersteunend personeel zorgt dat alles buiten de les op rolletjes loopt en dat de school schoon is. Een ICT’er is verantwoordelijk voor de software en het integreren van de computers in het lesgeven.

Stagiairs

De Regenboog is een opleidingsschool. Stagiairs komen hier graag vanwege de fijne sfeer en omdat ze heel veel leren van ervaren collega’s.

Studenten van de Marnix Academie (pabo) lopen stage en doen onderzoek in onze school. Met hun onderzoek ontwikkelen wij ons onderwijs weer verder. Daarnaast zijn er mbo-stagiairs die een opleiding volgen tot onderwijsassistent of pedagogisch werker.

De kinderen zijn gewend aan de stagiairs en hebben ook veel baat bij deze ‘extra handen’. Zij helpen bijvoorbeeld individuele leerlingen die extra uitleg en oefening nodig hebben. Dankzij de roc-stagiairs heeft de leerkracht meer tijd en aandacht voor de groep.

Het team

Gera

Gera

Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten.

Mayanne

Mayanne

Het gaat er niet om dat je de beste bent, Het gaat erom dat je beter bent dan gisteren.

pasfoto Jeanine

Jeanine

Wat ik de kinderen met wie ik werk mee wil geven is: "Je bent goed zoals je bent!" Ik vind het mooi om de kinderen met persoonlijke aandacht verder te kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Kees

Kees

Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en tot bloei komen als ze zich veilig voelen en het naar hun zin hebben op school.

Caroline

Caroline

Geloof in ieder kind!

Elly

Elly

Ik geef les vanuit mijn hart en daarna pas vanuit een boek.

Elsemieke

Elsemieke

"Want zij gelooft in mij..."

Kansen + Geloven + Vertrouwen = groeien

Yvonne

Yvonne

Ik vind het belangrijk dat een kind met plezier naar school gaat!

Danielle

Daniëlle

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Arriene

Arriene

"De Regenboog is een fijne plek om samen te werken, te spelen en jezelf te ontwikkelen want ieder kind straalt op zijn/haar eigen manier!"

Nicolien

Nicolien

Samen in vertrouwen de kinderen helpen in hun ontwikkeling.

default profile photo

Thea

Elk kind verdient op onze school de aandacht, de passie en expertise om aan het einde van de schooldag met een glimlach en vol zelfvertrouwen de school weer uit te lopen. Klaar voor de toekomst, op weg naar de volgende stap in zijn leven!

margreet

Margreet

Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt!

Marieke

Marieke

Aandacht voor elkaar, zodat elk kind zich gezien voelt, zich verder kan ontwikkelen met zijn of haar mogelijkheden en talenten.

jowelle

Jowelle

"Alles wat je aandacht geeft groeit"

"Het mooiste dat je een kind kunt geven is een kans"

Ellen

Ellen

"zien" van het kind, luisteren en praten met het kind over zijn ontwikkeling en manier van leren.

Trots? Jazeker. We werken samen met kind en ouders en mogen zo het kind begeleiden in zijn/haar ontwikkeling. We creëren kansen voor elk kind.

foto dik

Dik

Ligt de lat veel te hoog, loop er dan lachend onderdoor.

Sandra

Sandra

Alice

Alice

corrine

Corrine

Ik wil kinderen zien groeien en stralen in een "leerrijke" omgeving!

default profile photo

Irene

Elk kind leert voor het leven! Wij mogen het daarin begeleiden om deze avontuurlijke uitdaging aan te gaan.

Marja

Marja

Het mooiste in mijn lokaal?
De kinderen die het elke dag vullen.

Marina

Marina

'Kleine kinderen geef je diepe wortels, grote kinderen vleugels'

default profile photo

Petra

Tineke

Tineke

Coby_vV

Coby

Aanmelden