YHS_4549

Onderzoekend leren

Samen verkennen we de wereld door thematisch te werken in en buiten school. Deze manier van leren sluit aan op spelend leren: je kleuter is er al zijn hele leven mee bezig!

Spelen = leren

We letten dagelijks goed op wat je kind doet in het spel. We sluiten in de persoonlijke begeleiding bij je kleuter aan. We stellen je spelende kleuter uitnodigende vragen als: ‘Hoe ver komt de grote auto van de glijbaan en hoe ver de kleine?’ Deze nodigen uit om verder te onderzoeken en veel te leren. Je kind krijgt in elk schooljaar andere vragen.

Thema’s

Vanaf groep 4 gaat je kind nog meer onderzoeken in de themalessen. De nieuwsgierigheid van je kind wordt beloond in lessen aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, biologie, techniek en cultuur, maar ook in creatieve vakken. Deze worden binnen een thema aangeboden. De thema’s passen bij de leeftijd en de belangstelling van de kinderen.

In dit thematisch onderwijs combineren leerlingen kennis en belangrijke vaardigheden. Ze leren informatie verzamelen en verwerken, samenwerken en presenteren. De kinderen werken heel zelfstandig: alleen en ook in groepjes. Ze gebruiken hun chromebooks, waardoor ze hun mediawijsheid volop ontwikkelen en toepassen. Zo leren ze om zelf oplossingen te vinden, kritisch te denken en te onderzoeken. Ze hebben de rest van hun leven plezier van deze vaardigheden!

Aanmelden